Midsummer Update 2022

Onze Midsummer Dart 18 Update met hierin:

1. Laatste nieuws over het aankomend WK op het Gardameer (23-27augustus)

2. Een prachtig zeilweekend bij de Haagsche

3. Trilogie van Nationals met twee (!) Nederlands Kampioenen

1. WK op het Gardameer van 23 – 27 augustus

Het aantal inschrijvingen is inmiddels de 50 ruim gepasseerd en gaat daarmee definitief door!! De korting voor voorinschrijving is verlengd tot en met 22 juli; dus grijp deze kans en schrijf je snel in! Immers veel inschrijvingen trekt altijd veel extra zeilers over de dam…

Dit is de link naar de deelnemerslijst en inschrijving: WK Garda 2022

2. Een prachtig zeilweekend bij de Haagsche

Het weekend van 2 en 3 juli hebben we met fantastisch weer op zee gezeild voor de kust van Den Haag – Kijkduin; precies hetzelfde water als waar vanaf 9 juli het Jeugd WK en volgend jaar het WK zeilen plaats gaat vinden!

Naast super mooie omstandigheden net zo beregezellig als vorig jaar. Onze nieuwe – oude leden Walter en Gardi Minderman gingen er bij hun eerste evenement op hun nieuwe Dart 18 maar gelijk met de overwinning vandoor; chapeau! Dat smaakt natuurlijk naar meer en beloofd veel gezellige tegenstand op de komende evenementen! Voor mooie strandfoto’s klik hier.

3. Trilogie van Nationals met twee (!) Nederlands Kampioenen

Na alle Corona ellende barstte het seizoen dit jaar in mei al los met kort achter elkaar drie Nationals. We begonnen in Hoorn, reisden daarna af naar Courseuilles voor de Franse Nationals om af te sluiten met de Duitse Nationals op de Oostzee in Scharbeutz.

Voor het eerst hebben we dit jaar een ONK gezeild bij de Watersportvereniging Hoorn. Van aanlegstrand tot wedstrijdcomité en club; alles nieuw. Ook het hotel (De Magneet, een echte aanrader voor de volgende keer met een zeer gastvrije hotelier), dat we voor ongeveer de helft hadden afgehuurd, helemaal goed.

In drie dagen zeilen hebben we alle weersomstandigheden gezien, van heel weinig wind tot zeer veel wind.

Dit leidde tot  wisselende uitslagen waarna Nicolette en Ruud met overmacht aan het langste eind trokken met Niels single handed op een verdienstelijke tweede plaats en Dick en Rosemarie op een mooie derde plek. Voor de volledige uitslag klik hier.

Kort hierop gingen we op reis naar Noord Frankrijk, Normandië, nabij Caen, Courseuilles sur Mer. Op dit Canadese invasiestrand (Juno Beach) is een bijzonder gastvrije zeilschool gevestigd die wel houdt van een wedstrijdje zeilen organiseren.

Begonnen op de eerste dag onder tamelijk onstuimige omstandigheden volgden een paar mooie zeildagen. 39 deelnemers, waaronder 7 Nederlandse teams. Twee Nederlandse teams in de top 10: Nicolette en Ruud op een zesde plaats, Jan Willem en Eva eindigden als achtste. In de top 20 vinden we nog 3 teams terug, waaronder Herman en Fleur op een prachtige 19e plek. Voor alle resultaten kijk je hier.

Met Hemelvaart volgde de afsluiter in Scharbeutz met 21 deelnemers. Als altijd heerlijk gezellig en gastvrij, bovendien super mooi weer. Twee dagen oostenwind (zeewind), golven en wat windstroming, de laatste dag westenwind met harde vlagen over het land.

Eugene zeilde op zijn eerste internationale evenement naar een hele sterke elfde plaats, goed voor tweede single handed over all.

Met zes eentjes, een drie, een vijf, een reddingsaktie op zondag en wat vage aftrek won Reinout de algehele Duitse titel 2022.

Al zeg ik het zelf, ik ben er best wel trots op – de eerste die zijn naam einzel händed op deze beker mag zetten.

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Home