Prachtig ONK 2023 super spannend afgesloten

Het ONK 2023 hebben we gezeild voor Medemblik, onder leiding van KRZV Hollandia.

17 boten, 1 Duits, 12 dubbel- en 5 single handed. We deelden de baan met de F18 en F16 (outerloop) en de Finn op de innerloop. Het starten ging van begin af aan onder de U-vlag. Je scoort een directe OCS als je binnen de minuut voor de start over de lijn gaat. Rondje draaien om de pin end of effe dippen is er dus niet bij.

Mede door de keuze voor de U vlag is er geen enkele algehele terugroep geweest bij de catamarans – met drie startgroepen bleek de U vlag de juiste keuze om eindeloze algehele terugroepen en -startseries te voorkomen.

Door de U vlag hadden de uiteindelijke nummers 1 tot en met 5 allemaal een UFD (4x) of DNF (1x) als maximale aftrek. Gevolg: nummers 1 tot en met 3 ex equo 33 punten, na aftrek 15. Nummers 4 en 5 beiden 55 om 37. Met andere woorden, het aantal gescoorde eentjes was bepalend voor het eindresultaat.

Dag 1 begon met licht weer (3 bft), dag 2 (zaterdag) hebben we met pijn en moeite twee races gevaren en zondag kwam, na een winderige nacht, met inzakkende wind uit het oosten een stevige golfslag op ons af. Van die typische IJsselmeer knobbelgolfjes die weer een geheel nieuw beroep deden op onze zeilkunsten.

Terug op de wal bleken Angela Hendriks en Jan Lems aan het langste eind te trekken voor het binnenhalen van hun eerste landstitel (4 eentjes). Nicolette van Gorp en Ruud van Gisbergen trokken het zilver naar zich toe met twee eentjes, Walter en Gardi Minderman beklomen hun bronzen podiumplek met één paaltje.

Het achtste eentje eindigde single handed op de vierde plek.

De complete uitslag op manage2sail vind je hier.

 

We sluiten het seizoen af met het klasse evenement op Muiderzand in het laatste weekend van oktober.

Daarnaast zijn we druk bezig met de kalender voor volgend jaar, waarover later meer.

 

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Home