Wijzigingen kalender 2022: update 3 maart

WK2022 vervangen voor internationaal evenement op het Gardameer 22-27 augustus
Gisteravond is bekend geworden dat het WK in Vilamoura niet door gaat.
Als vervanger komt een groot internationaal evenement op het Gardameer, plaats van het WK 2007. Dit WK, met 130 deelnemers (meer was logistiek jammer genoeg niet mogelijk), was een groot succes dat nog altijd smaakt naar meer.
Safe the date: het wordt de week van 22 tot 27 augustus. Exacte data en titulatuur van evenement volgen later – mogelijk wordt het een WK, dat is nog in onderhandeling.
Het bericht van de IDA over Vilamoura en Garda vind je hier
Trainingen 2022
We hebben twee klassetrainingen gepland op Muiderzand:
Training I. Boot handling met Eugene
Deze training heeft als doel om goed wegwijs te worden op de Dart 18. Hoe haal je met de juiste boothandling zoveel mogelijk zeilplezier uit je Dart.
Eugene is Dart 18 (single handed) zeiler en ongenaakbaar bij harde wind. Daarnaast ook een van de meest ervaren zeilinstructeurs van Sail Today. We plannen deze training voorafgaand aan training II op een mooie zaterdag in april.
Training II. Voorbereiding ONK Hoorn door John de Vries 
Zoals de titel al aangeeft is deze wedstrijdtraining gericht op de deelnemers aan het ONK in Hoorn.
De training volgt op de training van Eugene en voor het ONK half mei. Maximale groepsgrootte is 4-5 ONK deelnemers; bij voldoende belangstelling wordt een tweede dag georganiseerd.
John de Vries is een van de grootheden van het eerste uur van het catamaran zeilen. Rondje Texel (2x) en vele andere trofeeën staan op zijn palmares. Tegenwoordig zeilt John op een DNA ACat, en als het wier het toelaat het liefst vanaf Muiderzand.
Planning & wanneer
Voor de trainingen gaan we de mooiste zeildagen plannen. Vandaar dat de data nog niet bekend zijn. Training I tweede helft april (zaterdagen), training II begin mei.
Kosten
Met dank aan de Roerkoning – we mogen de Buster lenen – en de beide trainers kunnen we de kosten voor deze trainingen laag houden. We weten het nog niet precies, maar een zeilcursus is duurder.
Klasse trainingen zijn bedoeld voor leden van de Dart klasse – dus als je nog geen lid bent en mee wilt doen stuur snel een mail naar info@dart18.nl om je aan te melden als nieuw lid.
Aanmelden en deelname aan trainingen
Wil je aan (een van) de trainingen meedoen meld je dan aan via info@dart18.nl. Wil je dit op korte termijn laten weten?

 

Gepubliceerd op
Gecategoriseerd als Home