De Klasseboot

Als Klasse organisatie willen we graag dat er een Dart18 beschikbaar is waarmee de leden kunnen zeilen.  Heb je even geen boot ter beschikking of ligt die ergens anders (bv op het strand aan de kust), dan kun je op Muiderzand met de Klasseboot varen.

We hebben, in samenwerking met Sail-Today op Muiderzand, de Klasseboot daar klaar liggen voor gebruik. Sail-Today zorgt voor de boot en heeft ook zeilkleding voor jou of je bemannning.

Er zijn wel een paar regels waar we aan gebonden zijn:

1 Reserveren Klasseboot

Om de Klasseboot te kunnen gebruiken zul je die wel even van te voren moeten reserveren. Dat kan via de mail(klasseboot@dart18klasse.nl). Daarin kun je aangeven wanneer je de boot wilt gebruiken.

 

Heb je tijdelijk geen boot, of ligt die op het strand aan de kust en wil je wel eens op het binnenwater varen, Er zijn zoveel redenen te bedenken dat het wel handig is dat je op een dart kan stappen en lekker kan gaan varen.

Wie mag de klasseboot gebruiken?

– lid zijn van de dart18klasse en je lidmaatschapsgeld betaald hebben

– aantoonbaar ervaren dart18 zeiler zijn. Wanneer je als stuurman voorkomt op de uitslagen lijst van een dart18 klasse-evenement heb je voldoende aangetoond dat je kan zeilen.

– kom je niet voor op de uitslagenlijst maar heb je wel ervaring genoeg (je hebt bv op een andere catamaran gevaren), geef dat aan en in overleg kan dat geregeld worden.

– eigenrisico bij schade.

 

Als regel voor het gebruik